U Edukacijskom centru Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije od 27. do 29. ožujka 2015. održan je Trening radnika izvanbolničke hitne medicinske službe. Trening je okupio 10 liječnika i 21 medicinsku sestru/tehničara iz Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske, Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke, Zadarske, Šibensko-kninske, Vukovarsko-srijemske, Varaždinske, Međimurske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije, te iz MORH-a.
Uz teorijska predavanja, polaznici su kroz praktični rad uvježbali standardizirane postupke u hitnoj službi. Obrađen je širok spektar tema od trauma pregleda, preko imobilizacije kralježnice i zdjelice te održavanja dišnih putova kod odraslih i djece do naprednih mjera održavanja života kod odraslih i poroda. Namjera treninga je daljnje unapređenje kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi.
Organizatori treninga su Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije i Hrvatsko sestrinsko društvo hitne medicine u suradnji s HLZ-Hrvatskim društvom za hitnu medicinu. Rješenje za provođenje treninga sukladno Standardu osnovnog treninga za radnike izvanbolničke hitne medicinske službe izdao je Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

izvor: www.hsdhm.hr

Skip to content