Zaključak današnje posjete drugog razreda Osnovne škole Dragojla Jarnević: I hitna igračke ima! Pod satom “Priroda i društvo” djeca drugog razreda upoznata su kroz zabavu o radu hitne medicinske službe u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije.

EdukacijaBorna je imao priliku nazvati hitnu medicinsku službu i razgovarati s dispečerom prijavno-dojavne jedinice. Dispečer ga je vodio kao da je razgovor posve ozbiljan. Borna je prijavio da njegovom prijatelju nije dobro te da se nalazi ispred škole. Naučili su koji broj trebaju zvati i što reći. Također,  slušati tetu na telefonu.

Pogledali smo i vozila. Naravno da u vozilu nije bilo dovoljno mjesta za cijeli razred. Čekalo se u redu i isprobale sve sirene.

U edukacijskom centru Zavoda tek ih je čekalo iznenađenje. Uzviknuli su: “I hitna igračke ima!” Morali smo spašavati lutke za edukaciju.

Nastavljen je scenarij poziva s početka priče; Lukas i Perica su pomogli prijatelju kojem nije bilo dobro. Također su naučili da prijatelja u nevolji ne smiju ostaviti već mu pomoći. Ako treba moraju pozvati 194 i ostati uz njega do dolaska hitne. Naučili su da moraju pritisnuti srce 30 puta a zatim dva puta upuhnuti zrak. Svi su htjeli probati. Pitanja je bilo mnogo… Uskoro je počinjao novi školski sat pa su morali otići. Nadamo se da su proveli lijep dan i nešto novo naučili.

Skip to content