Terapija kod hitnih stanja u izvanbolničkim uvjetima

700,00 kn

Dostupno uz narudžbu

SKU: modul 22 Kategorija:

Pristup i liječenje pacijenta kod naglo oboljelih ili ozlijeđenih osoba koje mogu ugroziti ili ugrožavaju njegov život, svakako je jedan od najtežih trenutaka u radu svakog liječnika posebice ako te odluke i postupke mora donositi sam što je čest slučaj u izvanbolničkom zbrinjavanju.

Liječnik u timu hitne medicinske službe obavlja pregled, dijagnostičke postupke, određuje i primjenjuje terapiju prema protokolu i koordinira radom ostalih članova tima. Po potrebi tim hitne medicinske službe s mjesta intervencije prevozi bolesnika u zdravstvenu ustanovu.

Uvjeti, organizacija i način rada izvanbolničke hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj utvrđeni su Pravilnikom. Susret s naglo oboljelom ili ozlijeđenom osobom često se dogodi izvan ambulante, u stanu ili na javnom mjestu što još više otežava rad liječnika jer je tada dodatno opterećen emotivno uznemirenom obitelji ili prijateljima oboljelog. Pored znanja, iskustva i potrebne opreme koji pomažu u brzoj orijentaciji o stanju bolesnika i odluci što treba napraviti, važno je imati i sve potrebne lijekove jer postupci i intervencije liječnika hitne medicinske pomoći često su od presudnog značenja u smislu spašavanja života i daljnjeg ishoda liječenja.

Ovaj modularni tečaj je osmišljen kako bi novo zaposlenim liječnicima olakšali donošenje ispravnih odluka u liječenju naglo oboljelih ili ozlijeđenih osoba u prvim danima rada dok se ne stekne određeno iskustvo.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Terapija kod hitnih stanja u izvanbolničkim uvjetima”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content